Składniki:
-1/2 kg filetu z kurczaka
- 150g sera żółtego
- 2 szkl mąki pszennej
- 3 jajka
- mleko
- natkę pietruszki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenie
Sposób wykonania:
Mięso kroimy w drobną kostkę, ser ocieramy na tarce o grubych oczkach.
Mąkę pszenną miksujemy z jajkami, proszkiem do pieczenia i mlekiem żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Do ciasta dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojone mięso i ser.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcję masy - smażymy jak racuszki, na średnim ogniu często odwracając aż kotlety będą złocisto-brązowe. Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz