2015/10/29

Tarteletki z ciasta francuskiego z kabanosami

Składniki:
- 1 płat gotowego ciasta francuskiego
- 2 kabanosy ZM Nove  
- 12 jajeczek przepiórczych
- 2 szalotki
- szczypiorek
- sól morska i pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Z ciasta francuskiego wycinamy 10 dużych kół w 5 wyciąć środek zostawiając około 1/2 cm krążek. 2 jajeczka przepiórcze wbijamy do miseczki i roztrzepujemy, jajkami smarujemy brzegi całych kółek które ułożyliśmy na papierze do pieczenia na koła układamy starannie wycięte krążki. Szalotkę kroimy w drobną kostkę a kabanosy w plasterki. Na środek każdego krążka z ciasta francuskiego kładziemy porcję szalotki i kabanosów a na wierzch każdej tarteletki układamy 2 jajeczka przepiórcze i przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st.C i pieczemy około 12-15 minut. Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
 POLECAM!
Kabanosy produkowane przez Zakłady Mięsne Nove.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz