2015/10/24

Szybka Pizza cebulowa z patelni

 Składniki:
- 3 parówki dobrej jakości
- 1/2 kg cebuli
- 100g sera żółtego
- przyprawy: sól, słodka papryka i przyprawa do pizzy
- 3-4 łyżki pikantnego ketchupu
- odrobinę oleju

Sposób wykonania:
Parówki kroimy w plasterki, cebulę obieramy przecinamy na pół i kroimy na jak najcieńsze półplasterki, ser ścieramy na tarce. 
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy parówki doprawiając je do smaku solą, słodką papryką i przyprawą do pizzy. Gdy nabiorą złocistego koloru dodajemy cebulę i smażymy na wolnym ogniu aż cebulka się zeszkli i zmięknie. Następnie dodajemy ketchup dokładnie mieszamy smażymy 2 minuty i całość posypujemy obficie startym żółtym serem, zakrywamy patelnię pokrywką wyłączamy gaz i czekamy kilka minut aż ser się roztopi. Danie delikatnie zsuwamy z patelni na talerz. Podajemy zaraz po przygotowaniu ze świeżym pieczywem. 
Smacznego! 


Do tego dania Polecam parówki z linii Natura
które produkują zakłady mięsne Nove.
Parówki są zrobione z 83% Mięsa wieprzowego nie mają w składzie
"Momu" jak większość parówek!! Nie zawierają również Barwników, fosforanów, bez laktozy, bez glutaminianu sodu i są bezglutenowe.
W 100% Naturalne składniki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz