2015/10/25

Kalafior w sosie pomidorowym z pieczarkami i kiełbasą


Składniki:
- 1 kalafior
- 2 kiełbasy krótkie. Nove linii Natura
 - 1 większą cebulę
- 120g pieczarek
- koncentrat pomidorowy
- ketchup pikantny
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, cukier
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
Kalafior oczyszczony pozbawiony zielonych liści w całości gotujemy w lekko osolonej  wodzie aż będzie miękki.
Kiełbasę krótką Neve linii Natura kroimy w półplasterki, cebulę obieramy i kroimy w piórka, obrane pieczarki kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy na nim kiełbasę. Gdy kiełbasa będzie złocista dodajemy na patelnię cebulę i pieczarki smażymy na małym ogniu często mieszając przez około 10 minut. Zalewamy całość szklanką wody dodajemy przyprawy, 3 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego, ketchup i cukier do smaku. 
Gotujemy aż sos zgęstnieje.
Na duży talerz przekładamy sos, na środku kładziemy ugotowany kalafior i przy stole każdy sobie ukroi i nałoży porcję . 
Smacznego!
Kiełbasa Krótka wyprodukowana przez Zakłady Mięsno Nove 
To 100% naturalne składniki. W tej kiełbasie jest 98% mięsa wieprzowego!
Odpowiednio skomponowane przyprawy podbiją gusta każdego kto je choć raz spróbuje.



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz