Składniki:
Ciasto:
- 2- 1/2 szkl mąki pszennej
- 1/2 szkl cukru pudru
- 2 jajka
-około 1 i 1/2 szkl mleka
- 4 łyżki maku
- łyżka oleju
Nadzienie:
- 200g twarogu (1 kostka)
- 3-4 łyżki śmietany 30%
-3 łyżki cukru pudru
- ziarenka z 1 wanilii
Pozostałe składniki :
- cukier puder do oprószenia
- maliny
Sposób wykonania:
Ciasto:
Do miski miksera wsypujemy mąkę i cukier puder , dodajemy jajka i mleko miksujemy na gładką masę na końcu wsypujemy mak i dobrze mieszamy go w cieście. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości tłuszczu.
Nadzienie:
Twaróg mieszamy widelcem ze śmietaną, cukrem pudrem i ziarenkami wanilii.
Naleśniki smarujemy twarogiem i zwijamy w kopertę podajemy z malinami i posypane cukrem pudrem.
Smacznego!
To są jeszcze maliny?;)
OdpowiedzUsuńDostałam jeszcze świeże maliny w Carrefour :)
Usuń