2015/03/18

Biszkopt Podstawowy - Zawsze udany.

 Składniki:
Na Średniej Wielkości:
- 4 jajka
- 1/2 szkl cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
-1/2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
Jajka wbić do misy miksera dodać cukier i cukier waniliowy i miksować aż masa będzie jasna i puszysta. 
Mąkę pszenną wymieszać z  mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Do puszystej masy jajecznej stopniowo dodajemy suche składniki i delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. Gotową masę biszkoptową przekładamy do średniej wielkości formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st.C i pieczemy około 25-30 minut. Studzimy. 
Gotowy biszkopt nadaje się do różnego rodzaju ciast, tortów i deserów.
    Smacznego!




1 komentarz: