2016/07/04

Zawijana Sałatka

Składniki:
- Liście sałaty masłowej
- kiełki lucerny
- jajeczka przepiórki
- kukurydza złocista Bonduelle
- awokado
- cytryna
- natka pietruszki
- szczypiorek
- jogurt grecki

Sposób wykonania:
Jajeczka przepiórki gotujemy na twardo ( 5minut). Liście sałaty dokładnie płuczemy i osuszamy. Na talerzu układamy sałatę dwa liście na porcję, na sałatę kładziemy kiełki lucerny, 2 plasterki awokado wcześniej obrane ze skórki, kukurydzę złocistą, listki natki pietruszki, na porcję jedno jajeczko przepiórki przekrojone na pół i na wierzch jeszcze trochę kiełków lucerny. 
Tak przygotowaną sałatę podajemy z jogurtem wymieszanym z drobno posiekanym szczypiorkiem. 
Smacznego!


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz