2016/05/31

Tort naleśnikowy z owocami i mascarpone

Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
- 2 szkl mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1/4 szkl cukru
- 2 szkl mleka
- 2 łyżki oleju
Nadzienie:
- Przysmak owocowy Stovit cztery owoce
- 200g serka mascarpone
- Przysmak owocowy Stovit truskawkowy
Do dekoracji:
- owoc granatu
- świeże truskawki
- melon
- listki mięty

Sposób wykonania:
Naleśniki:
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Studzimy.
Przysmak owocowy Stovit cztery owoce mieszamy z serkiem mascarpone.
Przekładamy naleśniki: najpierw na talerz układamy jeden naleśnik i smarujemy go owocowym mascarpone na to układamy kolejny naleśnik i ten smarujemy truskawkowym przysmakiem owocowym na to naleśnik i powtarzamy czynności kilka razy aż powstanie torcik który dekorujemy owocami i listkami mięty.
Można go przechowywać w lodówce do 12 godzin.
Smacznego!    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz