2015/11/16

Pieczarki nadziewane z szynką

Składniki:
- 5 dużych pieczarek
- 200g szynki Nove linii Natura
- 150g sera żółtego
- 2 średniej wielkości cebule
- 3 kromki czerstwego chleba (bez skórki)  
- 2 łyżki roztopionego masła
- olej do smażenia
- przyprawy: sól, czerwona papryka
- natka pietruszki 

Sposób wykonania:
Pieczarki obieramy i wycinamy z nich nóżki. układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  Odcięte nóżki od pieczarek ścieramy na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w drobną kostkę. Cebulę i starte pieczarki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż cebulka się zeszkli. Przekładamy warzywa do miski i studzimy. 
Szynkę i ser kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do miseczki z cebulką i pieczarkami, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i całość dobrze mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy nasze pieczarki. Czerstwy chleb wkładamy do blendera i miksujemy do powstałych okruszków dodajemy roztopione masło mieszamy i posypujemy nasze nadziane pieczarki. 
Tak przygotowane danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st.C i pieczemy przez około 20-25 minut.
Smacznego!
Idealne do tego dania będzie Szynka 
Zakładów Mięsnych Nove Linii Natura.
Niezwykle aromatyczna, idealnie doprawiona i odpowiednio wędzona
nada naszym daniom charakteru!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz