2015/04/05

Tort - Malinowe Serce

Składniki:
z 6 jaj
Pozostałe składniki:
- 600ml śmietany 30%
- 2 fixy do śmietany
- 4-5 łyżek cukru pudru
- ziarenka z 1 laski wanilii
- Dżem Malinowy 
- świeże maliny

Sposób wykonania:
Biszkopt najlepiej upiec w formie w kształcie serca. Ja takiej formy nie mam więc upiekłam w kwadratowej formie i gdy ostygł wycięłam przy pomocy szablonu serce. Serce należy zaokrąglić na brzegach i przeciąć na pół aby powstały równe warstwy.
Śmietanę ubijamy z fixem, cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Spód ciasta kładziemy na tortownicy i smarujemy dżemem malinowym i dajemy porcję ubitej śmietany przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu. całe ciasto smarujemy pozostałą ubitą śmietaną. Wierzch tortu obkładamy świeżymi malinami. 
 Smacznego!




4 komentarze:

  1. śliczne to słodkie serducho!

    OdpowiedzUsuń
  2. waw! robi wrażenie,i te malinki takie kuszące

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ bym zjadła takich malinek! pyszota!

    OdpowiedzUsuń