2015/04/13

Sałatka śródziemnomorska

Ta sałatka idealnie równoważy w sobie smak słodki, słony i kwaśny.
Lekka, świeża i prosta. 
Składniki:
- Roszponka sporą garść
- Ananas Happy Frucht
- garść małych krewetek
- 2 rzodkiewki
-50g sera feta 
- sok z cytryny
 - szczypiorek
- łyżka oleju i  sól

Sposób wykonania:
 Roszponkę dokładnie opłukać i osuszyć, rozkładamy ją na talerzu. Ananasa kroimy na kawałki a rzodkiewki na cienkie plasterki i układamy je na sałacie. Małe krewetki doprawiamy solą i lekko podsmażamy na oleju, przekładamy je na talerzyk z sałatką. Na koniec posypujemy naszą sałatkę pokruszonym serem feta i drobno posiekanym szczypiorkiem. Jako dresing używamy tylko soku z cytryny którym skrapiamy sałatkę przed podaniem.
Smacznego! 
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz