2015/04/20

Przekąska, Kanapeczki z łabędziem

Składniki:
- Pumpernikiel
- Krakowska sucha "Nove" linii Natura 
- jajeczka przepiórki 10 - 12 szt
- 2 jajka kurze
- majonez

Sposób wykonania:
Jajeczka przepiórki i jajka kurze gotujemy na twardo. 
Z pumpernikla wycinamy krążki kilka milimetrów większe od średnicy Krakowskiej suchej. Krakowską suchą kroimy w plasterki i układamy na pumperniklu. Majonez wkładamy do rękawa cukierniczego z końcówką małą gwiazdką i wyciskamy porcję majonezu na środek każdej kanapeczki. Jajka przepiórki przecinamy na pół  i kładziemy na kanapce tworząc łabędzie skrzydełka tak by majonez był między nimi . Z białka jaja kurzego wycinamy łabędzie szyje. 
Taka przekąska nie tylko jest smaczna ale również pięknie wygląda na stole.
Krakowska sucha z linii Natura
Produkowana przez  >Zakłady mięsne Nove<
Produkty z linii Natura są:
- bez glutenu
- bez dodatku fosforanów
- bez dodatku glutaminianu sodu
- bez sztucznych przeciwutleniaczy
- bez sztucznych konserwantów
- bez „E” w składzie produktu


1 komentarz: