2015/04/09

Ciasteczka z kremem kasztanowym

 Składniki:
- 2 białka
- 1/2 szkl cukru pudru
- 2 łyżki cappuccino waniliowego 
- 1/3 szkl mąki pszennej

Sposób wykonania:
Białka ubijamy jak na bezę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo wsypując po łyżce cukier puder, cappuccino i mąkę. Gdy składniki się połączą przekładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy masę na przygotowaną sylikonową foremkę do makaroników i pieczemy ciasteczka w temp 175st.C przez około 10 do 15 minut. Odstawiamy aż całkowicie ostygną i dopiero zdejmujemy je z foremki. Ciasteczka dobieramy do pary i przekładamy Kremem kasztanowym z wanilią. 
Są pyszne kruche jak bezy  w smaku lekko kawowe idealne połączenie ze słodkim kremem kasztanowym.
   


1 komentarz: