2015/03/16

Eton Mess - Klasyczny z Truskawkami

Składniki:
- 250ml śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- 250g świeżych truskawek
- bezy
- listki mięty do dekoracji

Sposób wykonania:
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Truskawki kroimy w kostkę. Na dno pucharku kładziemy porcję śmietany na nią truskawki i pokruszone bezy na bezy znowu porcję śmietany, truskawki i na wierzch bezy dekorujemy plasterkiem truskawki i listkami mięty.  Podajemy zaraz po przygotowaniu. Deser nie powinien długo stać ze względu na bezy które mogą zmięknąć.
Smacznego!

   

4 komentarze:

  1. połączenie śmietanki i owoców kusi:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyk, którego jeszcze nie jadłam - oj;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy nie jadłam, pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam :) Piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń